Szimpózium

A szolnoki Varga Katalin Gimnázium 2024. április 19-én (péntek) 1000órától rendezi meg hagyományos természettudományos diákszimpóziumát a középiskolás és 7-8. osztályos diákok számára.

     A szimpóziumon a tanulóknak 8-10 perces előadást kell tartani természettudományos témával kapcsolatban, ezért azon diákok jelentkezését várjuk, akik különös érdeklődést mutatnak természettudományok iránt. A két tanítási nyelvű osztályokból a tanulók angol nyelvű előadásokat tartanak.

     A szimpózium szekciói:

  • fizika, földrajz, csillagászat és informatika szekció;
  • biológia, kémia, környezetvédelem és egészségvédelem szekció;
  • angol nyelvű természettudományos szekció.

     Az elbírálás során előnyt élveznek azok az előadások, melyek részben saját megfigyeléseket, vizsgálatokat is tartalmaznak.

Az ide kattintva letölthető jelentkezési lapot, illetve az adatvédelmi nyilatkozatot (szkennelve) a titkar@vargaszolnok.hu címre kérjük továbbítani.

Jelentkezési határidő: 2024.április 11. (10.00 óráig).          

A jelentkezés tartalmazza a tanuló nevét, osztályát, iskoláját, az előadás címét (angol nyelvű előadás esetén angolul), valamint az eszközigényeket. Az előadást ppt formátumban kérjük tervezni, de más szemléltetési lehetőséget (CD-, DVD lejátszó) is biztosíthatunk.